W895 – Elf-Stedenpad. Traject 17 Oenkerk – Leeuwarden.

9 oktober 2021: Traject 17 v/h ELFSTEDENPAD; Oenkerk – Leeuwarden 17 km Wederom vroeg opgestaan om met de auto naar Leeuwarden te rijden en  vandaar met de bus naar Oenkerk voor de start van ons laatste Traject. Dat is ontzettend fijn maar toch ook jammer maar, we blijven wandelen  ..waar dan ook!!

Het was weer mistig en ook was er nu wind, veel groen zodat de druppels op onze hoofden vielen!! Langs een voetbalveld waar de joelende jeugd werd aangemoedigd door de ouders. Door een mooi natuurgebied wandelen we richting Gietkerk waar we zin hadden in koffie en dus een bankje zochten wat uiteindelijk ook kwam .kletsnat en koud door de wind een korte stop dus koffie en door richting het tegeltjes-brugje van de schaats 11-stedentocht, prachtig!! Al slingerend over verharde wegen, fietspaden en graspaden kwamen we in Lekkum en bij het clubgebouw van de FLAL stond een prachtige droge bank voor onze broodjes met bouillon. Leuk gesprek met voorbijganger en richting Snakkeburen een prachtig plaatsje waar de zon inmiddels was door gebroken en we weer in gesprek kwamen met bewoner die de tocht 3x had geschaatst erg leuk. Verder richting Leeuwarden al slingerend langs water, om door stad en park richting het station te gaan waar de auto stond.

17 schitterende dagen (Trajecten) 314 kilometer met ontzettend veel wandelplezier door onze prachtige provincie, leuke en zeer bijzondere gesprekken onderweg die we niet snel vergeten.

Het is geen originele 11-stedentocht (5 dagen) die we ook (1999) wandelden maar het gevoel is hetzelfde!!

Een woord van dank aan Johan Vellinga & Broer Adema (bekend), WE HEBBEN GENOTEN!!

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s