W933-Buitenpost De Swadde kuier.

Zaterdag 9 juli 2022: Swadde kuier te Buitenpost 20 km Weer vroeg uit de veren om richting Buitenpost te rijden waar we mooi vroeg aankwamen voor een parkeerplaats vlakbij de start. Om 8.30 werd iedereen na een woord van welkom door de organisatie en de burgemeester succes gewenst met deze tocht en was het een lange sliert wandelaars in velerlei kleuren die door het mooie Friese coulissen landschap liep. Het zou een mooie dag worden bewolkt met een lekker windje dus heerlijk wandelweer 1 bui en de zon liet zich ook nog zien vandaag. Het was met 5 rustpunten en gezellige muziek en lekkernijen onderweg echt genieten. Vele bekende ontmoetingen met wandelvrienden die we lang niet hadden gezien dus echt geweldig genoten. We willen de organisatie, en vrijwilligers dan ook hartelijk bedanken en ook de vele sponsors die deze tocht tot een feest hebben gemaakt.

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Leeuwarder courant 12 juli 2022.

Wandeltochten Wandeltochten Swaddekuier feest voor de wandelaars en genieten van de natuur. Afgelopen zaterdag is in Buitenpost de Swaddekuier gewandeld. 

Het was goed wandelweer: een beetje bewolkt en lekkere wandel temperatuur. En de organisatie zorgde voor de feestelijke slingers. Meer dan duizend wandelaars vertrokken afgelopen zaterdag tussen zeven en twaalf uur vanuit Buitenpost. Ze volgden de routes door de prachtige natuur in de omgeving. 

Het werd zaterdag één groot wandelfeest. Op alle stempelposten onderweg speelden bandjes en werden liedjes gezongen. Een theatergezelschap voerde acts uit, met spontane deelname van wandelaars. 

Boeren aan de routes en natuurorganisaties stonden deze dag zij en aan zij om de mooiste plekjes in de natuur van de Friese Wouden aan de wandelaars te laten zien. Ze vertelden over hun bijdrage om het fraaie landschap in stand te houden. Sommige boeren hadden door het grasland paden gemaaid en boden de wandelaars een kijkje in de boerenkeuken. 

Zo werd de Swaddekuier een groot feest. Het bestuur kreeg dan ook aan het einde van de wandeldag terecht lof toegezwaaid. “De mooiste natuurtocht van Noord Nederland” en “een perfect georganiseerd wandelevenement” waren een paar van de complimenten. 

Het bestuur was aan het einde van de dag dan ook zeer tevreden en liet weten dat een Swaddekuier alleen gehouden kan worden als sponsoren, vrijwilligers, de gemeente Achtkarspelen, de boeren in het gebied en Staatsbosbeheer er gezamenlijk de voorwaarden voor scheppen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s