Foto’s dag 4 van de Tall Ships Race in Harlingen

17 juli 2022. Dag 4 van de Tall Ships Race in Harlingen. Een sfeerimpressie van de ochtend en en de middag. Bezoek aan Shabab Oman II en kerkdienst op Dar Mlodziezy m.m.v Vocal Chain o.l.v. Gert-Jan Hoekstra. In de middag het Shantykoor IJsselboei uit Brummen en de Sail Out.

Klik op de foto voor de gehele reportage

Leeuwarder Courant 17 juli 2022: Sail out Tall Ships trekt veel publiek: ‘Tijdens het piekmoment leek het nog drukker dan zaterdag’ 

HARLINGEN – De sail out van de Tall Ships in Harlingen trekt veel publiek zondag. Zaterdag werden er rond de 100.000 bezoekers geteld in de stad. ,,Zondag rond 13.00, 14.00 uur leek het nog drukker dan op zaterdag, maar hoeveel mensen het precies gaat, kunnen wij op dit moment nog niet zeggen”, vertelt Lieuwe Krol, directeur van Harlingen Sail. 

Het precieze aantal wordt nagegaan door onder meer dronebeelden te bekijken. ,,Overal staan bezoekers. Op de Zuider pier, op de Noorder pier, in de Willemshaven, in het centrum. Het is lastig te tellen.” 

De Dar Młodzieży vertrok als eerste zondag en inmiddels zijn alle Tall Ships onderweg richting Antwerpen. Er wordt niet geracet tot Antwerpen. ,,De schepen maken tussenstops. Sommige varen naar Den Helder of Vlissingen, sommige maken een ronde over het IJsselmeer.” Het wordt een Cruise-In Company genoemd. Vanaf Antwerpen gaat er weer een etappe geracet worden, laat Krol weten. 

Dat de Tall Ships zijn vertrokken zorgt voor een ander decor in Harlingen. ,,Maar er is nog zeker tot 20.30 uur van alles te doen in de stad”, gaat Krol verder. ,,Er staan verschillende bands op diverse podia en dit weer leent zich perfect voor ons beach eiland.” 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s