Foto week 30 van 25 t/m 31 juli 2022

Maandag Een wandeling door Harlingen met zon en harde wind op zee. Bij het strand was veel stuifzand niet goed voor de fotocamera. Kunst in de droogstraat. Dinsdag Midlum om wandelen en aan de overkant van het kanaal zag rusthuis Almenum wat ze gaan renoveren en gedeelten afbreken. Dus nu nog even vastleggen voor dat het weg is. Bij zee was er geen zandstorm meer. Donderdag komen de 11-Steden roeiers door Harlingen. In het Planwesterzeedijk ( balkland) wordt druk gebouwd aan een stormbaan en is de Wilhelminastraat weer open voor verkeer. Zaterdag vroeg op om een wandeling te maken van 15 kilometer. Vanuit huis richting Achlum onderweg kon ik genieten van de zonsopkomst. Daarna richting Kimswerd en via de zeedijk weer naar huis. Zo’n vroege wandeling geeft energie voor de gehele dag. Zondag was een regendag wat mooi uit kwam er was veel sport te kijken.

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Niet te gleuven

30 juli 2022 Youp van ’t Hek

“Hé sperma-emmer ga eens bier halen!” Of zeg je dat binnenkort niet tegen onze aanstaande koningin in de kantine van het Amsterdams Studenten Corps? Gebruik je in dat geval alleen de adellijke titel ‘hoer’? Wat maakt het uit? Als er maar bier komt. 

Wordt prinses Amalia nog lid of heeft papa inmiddels in zijn speedbootje iets beters voor zijn dochter bedacht? Want er zijn natuurlijk grenzen. Tegen sommige uitwassen moet je je jonge kinderen gewoon vaderlijk beschermen. Voorkomen is beter dan een psychiater. Laten we eerlijk zijn: dat versje over dat nekje breken en dan je lul erin steken, was gewoon niet fris. Wel goed gerijmd.

‘Dwarslaesieseks’ mailde een jaargenoot aan de koning. Diezelfde baron stuurde ook dat andere filmpje dat op het internet rondzingt: een act waarop twee getatoeëerde engnekken op keiharde housemuziek met hun koppen tegen de flamoes van twee wijdbeens staande dames beuken en waar een meute corpsballen zichtbaar van geniet. Dat was ook een act op een van de gezellige lustrumfeestjes. 

Coschap gynaecologie, grapte een andere vriend in de koninklijke appgroep. Daar werd uiteraard hartelijk om gelachen.

In de briljante hoeren-speech viel het me trouwens op dat maar ongeveer de helft van de naar goede Duitse traditie uniform geklede kakkers op commando ‘hoer’ riep. Daarmee zullen die jongens zich dan ook bij hun keurige ouders verdedigen. Vooral tegen hun moeder, die dertig jaar geleden door papa in diezelfde kantine nog ‘gleuf’ werd genoemd. 

Papa zegt dat nog wel eens tegen haar als hij een slokje op heeft. “Hé, ouwe gleuf, we gaan ons mandje in!”  

Maar nu zal het zoontje stotteren: “Nee echt mama, ik deed niet mee en vond het net als de rest van mijn dispuut ook heel erg dat het geroepen werd.”

Waarop mama aan haar oogappel zal vragen: “En hebben jullie toen met jullie voltallige studentenhuis het diner verlaten?” 

Papa bemoeit zich er niet mee. Die riep toen hij jong was wel ergere dingen. Alleen waren er toen geen verraderlijke filmpjes. Gelukkig niet zeg. 

Ach ja, het jaarlijkse kakkersrelletje. Bij Vindicat ging er ooit een gemakkelijk neukbaar meisjeslijstje rond, bij Minerva moesten de nullen door de ouderejaarskots kruipen, in België overleefde een lieve jongen tien liter vissaus niet, dus het werd tijd dat Amsterdam ook weer eens iets van zich liet horen. 

De Amsterdamse Zuidas is er ongetwijfeld druk mee. Laatst hoorde ik dat alle 16-jarige kakkers die gaan indrinken in Knokke of oefenneuken op Mallorca allemaal hun eigen advocaat meenemen. Die geeft op de heenreis maar één advies: sowieso alles ontkennen. Ook als er een dooie is gevallen. Jij was er niet bij.

Begrijp ik nou dat burgemeester Halsema zich er ook mee gaat bemoeien? Die spreekt wel hun taal en wordt dus goed verstaan door de aanstaande dokters en directeuren. Geen knorrenpraat. Ik denk dat onze GroenLinkse Femke vooral ontstemd is dat er alleen een apart heren- en damesdiner was. Geen gezellig inclusief LHBTIQ+-kransje? En had ze nou op het filmpje gezien dat niet alleen de overhemden spierwit waren, maar alle koppies eigenlijk ook? De senaat zal zich verdedigen met het feit dat er wel degelijk allochtonen waren. Oké, in de bediening, maar ze waren er wel.

De balletjes krijgen een laatste waarschuwing, maar het hooliganhol aan de Amsterdamse Warmoesstraat blijft gewoon gezellig open. 

Verder maakt onze koning zich geen zorgen over zijn lieve dochter. Het is een goede voorbereiding op haar door god gegeven werk. Dan moet ze biertjes drinken met de kinderen van Poetin en andere enge handjes schudden. Dus dan is ‘sperma-emmer’ zo erg nog niet. 

En de studentjes zelf moeten een nieuwe voorzitter zoeken voor die dappere Heleen Vos, die er terecht mee gekapt is. Tip? Boris Johnson heeft alle tijd en is er absoluut geknipt voor. En nog even wachten op de felicitaties van ene Donald Trump, die de Amsterdamse jongens zal prijzen dat ze de vrouwen overduidelijk op hun plek hebben gezet. Kortom: een storm in een glaasje bier. En nu? Lekker doormodderen. Moedig voorwaarts richting 1923.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s