W963-Leeuwarden. FLAL 50 jaar Jubileum wandeltocht.

1 april 2023. Vandaag de Jubileum wandeltocht van de FLAL. Ik wandel de 35 kilometer. De weersverwachtingen zijn slecht de voorspelling is veel regen. Maar dat zal meevallen op een paar spatjes na de gehele wandeling droog maar wel bewolkt. Hier onder volgt de route beschrijving van de Flal.

We starten deze wandeltocht vanuit de Elfstedenhal, een vrij nieuwe ijshal in Leeuwarden.
Als er ooit nog weer een Elfstedentocht op de schaats komt is dit de startplaats voor die tocht.
Om toch een beetje in de sfeer van het Elfstedengebeuren te blijven starten hier wel de Elfstedenwandeltocht en het recreatieve Elfstedenwandelpad.
Op het plein voor de hal staat het Elfstedenstandbeeld met daarin gegraveerd de namen van de winnaars (mannen en vrouwen) van deze monstertocht op de schaats.
De 35 km. wandelaars gaan langs de rand van Leeuwarden tussen de bebouwing en de vliegbasis door naar het Leeuwarder ‘bos’ waar de route een klein stukje door gaat.
Hierna gaat het naar Lekkum, de bakermat van de Wsv. FLAL. Hier in dit dorp wat tegen Leeuwarden aan ligt, is op 7-6-1973 de vereniging opgericht in de keuken van de woning van onze 1e voorzitter. In het dorpshuis ‘De Weeme’ is de 1e rust en ook dit dorpshuis bestaat dit jaar 50 jaar en de FLAL was (nog voor de officiële opening van het dorpshuis) de 1e gebruiker van het dorpshuis, uiteraard met de start en finish van een wandeltocht.
De eerste wandeltochten van de ‘piepjonge’ vereniging starten vanuit het gebouw van de korfbalvereniging van Lekkum, maar omdat het winter was waren de gasflessen wel eens bevroren en was er geen verwarming in het gebouwtje en kon er ook geen koffie gezet worden.
Er werd dan uitgeweken naar de woning van de voorzitter, we hebben het dan over 12 tot 16 deelnemers. Uiteraard was de woonkamer te klein voor al deze mensen en men zat dan ook met zijn kop koffie op de trap, wc en in de gang, maar niemand klaagde.
Na deze 1e stop vervolgen de 35 km. lopers de route via paden langs en door de rand van de stad Leeuwarden.
De 35 km. afstand maakt een ‘uitstapje’ naar Goutum (2e rust) en Deinum, waar de 3e rust is en lopen dan terug, langs het nieuwe (in aanbouw) stadion van de voetbalclub Cambuur om vlak daarna weer bij de Elfstedenhal aan te komen.

FLAL bedankt voor alle mooie wandeltochten die we bij jullie hebben kunnen maken alsnog gefeliciteerd met het 50 jarige jubileum.

Berend en Francis Pol

Klik op Foto voor de gehele reportage.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s