W940 Harlingen Kimswerd Midlum

22 oktober 2022; Vandaag wandel ik dichtbij huis ca. 14 km en Berend is naar Bakkeveen voor zijn 25 km en ik mis hem en onze “wandelfamilie” enorm maar mijn conditie is niet oké. Hoop na de scan van a.s. woensdag duidelijkheid te krijgen wat betreft mijn been waar ik al een jaar lang last van heb.

Om 7.50 uur start ik vanuit huis en is het nog donker als ik richting Kimswerd wandel, (met het vreselijke ongeluk bij Terschelling nog in mijn hoofd) is het nog rustig op straat een enkele auto en fietser gaan voorbij. Als ik echter bij het natuurgebied “Hegewiersterfjild” kom is het een enorm lawaai van de gakkende ganzen die in grote getale overvliegen (moeilijk te fotograferen) en dat maakt het wel bijzonder mooi. De schapen en koeien staan rustig te grazen in het landschap, het wordt lichter en ik wandel langs de akkers richting de zeedijk waar het drukker word met de vele auto’s die richting de eilanden gaan soms met fietsen achterop. Als ik het laatste stukje naar huis wandel komt de zon door en ga ik van een kopje koffie thuis genieten. Daarna wandel ik terug naar de dijk om via de wandel promenade richting de boten te gaan, het is druk op zee vele jachten gaan naar Terschelling voor een zeilrace ” Nacht en Ontij” die wel doorgaat. Bij Rederij Doeksen hangt de vlag halfstok en een enorm team van de SAR die gaat zoeken naar de vermisten staan gereed om aan boord te gaan en ik wens ze enorm veel sterkte en succes en hoop dat de lichamen spoedig gevonden worden….. ze bedanken me en in gedachten ga ik verder……..

De ene voet voor de andere zettend wandel ik langs mijn O,  zo bekende rondje en zie soms een paddenstoeltje een enkele fietser gaat voorbij. De zon is inmiddels weer achter de wolken als ik onze wijk weer binnen wandel langs de RSG en om 10.45 uur ben ik weer thuis. Toch goed gegaan uiteindelijk! Volgende week hopelijk naar WIK samen met Berend.

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s