W966-Dwingeloo. Krentenbloesumtocht 2023.

15 april 2023 De Krentenbloesumtocht te Dwingeloo gewandeld. Ik had me aangemeld voor de afstand van 33 kilometer. De start was om 8.30 uur. Op de website van DOS las ik de volgende informatie:

De kracht van deze wandeltocht zit hem in het jaargetijde (voorjaar!!) en in de afwisseling van het landschap. Glooiende akkers, het grootste aaneengesloten heidegebied van Europa (het Dwingelderveld), omringd door vennetjes en prachtige bossen. Die combinatie met ook het ontluikende groen op de akkers en aan struiken en bomen maakt dat de tocht vermaard is geworden in wandelend Nederland. Voor de ras wandelaars is de start van het seizoen pas compleet als men de Krentenbloesemtocht van Dwingeloo heeft gelopen met inderdaad de prachtige bloesem van de bloeiende krentenbomen! Dan is het feest compleet.

Maar door wijzingen in het beleid van diverse instanties is het voor de organisatie onmogelijk om de route door het Nationaal Park Dwingelderveld te maken. En langs de bomen waarnaar de tocht is vernoemd. Is het nog wel de Krentenbloesumtocht zoals die altijd geweest is. Zie andere Krentenbloesumtochten op deze site. Wat mij ook op viel was dat er geen georganiseerde rusten waren voor de ras wandelaars een kwestie van zelf uitzoeken.

Deze ras wandelaar heeft nog wel genoten van deze tocht. Zie de foto’s. Organisatie bedankt.

Berend Pol.

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s